
Kuchnia
Cena
-
od
do
Pate de Sardinha

Pate de Sardinha, jeden z bardziej znanych przepisów z słonecznej Portugalii. Połączenie głębokich smaków sardeli i anchois, ukochanej przez Portugalczyków marchewki, z dodatkiem oliwek i zielonej pietruszki. Wyjątkowo intensywne, perfekcyjnie komponuje się z świeżym chrupiącym pieczywem. W Portugalii pełni funkcję podobną do smalcu w Polsce, jedna z najczęściej podawanych przystawek w restauracjach i spotkaniach rodzinnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Pesto Siciliano, czerwone

Intensywnie czerwone pesto z słonecznej Sycylii. Głęboki smak leżakowanych w zalewie suszonych pomidorów, z dodatkiem prażonych migdałów i parmezanu. Uniwersalny dodatek do dań kuchni włoskiej. Do makaronu, dań mięsnych, pieczywa.
Produkt pasteryzowany.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Pesto zielone alla Genovese

Zielone pesto z rukoli wg przepisu pesto Genovese. Wyśmienite do pieczywa, pizzy, makaronu i innych specjałów kuchni włoskiej.
Baza rukoli sprawia że jest pikatniejsze i wyrazistrze w smaku niż pesto z bazylii.
Produkt pasteryzowany.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni