Kimchi Napa, z kapusty pekińskiej
Opis
"Jak masz w domu kimchi to nigdy nie będziesz głodny" brzmi stare koreańskie przysłowie. Klasyczny przepis z kapusty pekińskiej, z mniejszą dawką papryki Gochugaru dla polskiego podniebienia ;) Można wykorzystać jako dodatek do obiadu, położyć na kanapkę, albo użyć jako bazę do oryginalnych koreańskich potraw. Naturalny probiotyk, dobrze działający na układ pokarmowy!
Przechowywane w temp pokojowej wznowi fermentację, Kimchi stanie się kwaśniejsze a smak bardziej wyrazisty.
Dane produktu
Producent | DZIKI KAROL |
Skład | Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, cebula, szczypior, imbir, czosnek, papryka gochugaru, mąka ryżowa, sól, cukier trzcinowy, koreański sos rybny, pasta z fermentowanych krewetek, sos sojowy. |
Przechowywanie | po otwarciu przechowywać w lodówce |
Termin spożycia | spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia |
Kraj pochodzenia | Polska |
Masa brutto | 200 g |
Alergeny | Soja, ryby i skorupiaki |